Groep A. De Witte

De oprichter en algemeen directeur Achiel De Witte zette zijn eerste stappen in de sector als aankoopverantwoordelijke van de versafdeling in een grootwarenhuis. Op jonge leeftijd van 20 jaar vestigt hij zich als zelfstandig marktkramer in groenten en fruit. Door zijn ongeëvenaarde werkijver, verkoopstalent en een gezonde dosis ambitie weet hij zijn zaak op enkele jaren tijd uit te breiden tot een twintigtal winkels en supermarkten. In het begin van de jaren tachtig begint hij zich te profileren als groothandelaar.

Wanneer hij in 1991 een aantal kleine groothandels overneemt in het Waalse gedeelte is hiermede de basis gelegd voor de huidig groep. Dankzij voortdurende investeringen en bewust leiderschap, met specifieke aandacht voor kwaliteit in relatie met duurzaamheid, biedt de groep A. De Witte kwalitatief hoogstaande producten, die tegemoet komen aan de wensen van haar klanten. Vanuit de hoofdvestiging in Brussel is er een intensieve samenwerking tussen de verschillende ondernemingen binnen de groep.

De sleutel naar het succes van de groep A. De Witte is samenwerking! Enerzijds tussen de verschillende filialen van de groep anderzijds door een goede samenwerking met verschillende producenten. Dankzij deze intensieve wisselwerking tussen de verschillende bedrijven kan de groep hoge kwaliteitsvereisten garanderen en een veilig product met de perfecte smaak afleveren. Door een jarenlange samenwerking tussen de importeur en de verschillende producenten is een knowhow en duurzame relatie ontstaan. Deze knowhow zorgt ervoor dat met de nodige flexibiliteit, de beste kwaliteit op het juiste moment op de markt wordt gebracht.